A i n a  l ö y t y y  p o l k u ,  j o t a  e d e t ä

Merja Uschanoff

Haluan auttaa ihmisiä löytämään aidon itsensä ja etenemään kohti unelmiaan


Jokainen meistä on omalla työelämänsä matkalla, omalla aurinkoisella polullaan. Välillä olet perillä, eli tämänhetkisessä unelmatyössäsi, jossa nautit, viihdyt, motivoidut, innostut, haluat onnistua, oppia ja kehittyä.  Välillä olet matkalla, jolloin nykytyö ei maita, olet kokenut irtisanomisen, mietit seuraavaa ura-askelta, tai olet jo aktiivisessa työnhaussa kohti seuraavaa unelmatyötä. Välillä saatat olla risteyksen edessä ja pohtia, mikä on seuraava askel.

Olen uracoach Merja Uschanoff ja autan sinua tunnistamaan vahvuutesi, löytämään uskon itseesi ja kirkastamaan oman unelmatyösi,  jotta voit loistaa työnhaussa ja edetä urapolullasi haluamaasi suuntaan. Uskon, että ihmisessä on jo se kaikki viisaus ja vastaukset, joita hän etsii, ja coachingin avulla ne voidaan nostaa pintaan. Uskon myös, että jokaisella ihmisellä on vahvuuksia ja osaamista, ja omiin luontaisiin vahvuuksiin keskittymällä ja niissä kehittymällä, jokaisella on mahdollisuus loistaa juuri sellaisena kuin on. Ihmisen toimiessa omilla vahvuuksillaan ja voimavaroillaan aitona omana itsenään, hän pärjää hyvin niin työssään kuin henkilökohtaisessa elämässään. Kun coachingissa kohtaamme aidolla inhimillisellä tasolla ja avoimesti keskustellen, avautuu mahdollisuus saada haluttu muutos aikaan – olipa se sitten omien vahvuuksien tunnistaminen, unelmatyön saaminen tai vaikkapa nykyisessä roolissa onnistuminen.

Oma uratarinani - miten minusta tuli coach:

Työskentelin aiemmin HR-painotteisissa johtamistehtävissä parikymmentä vuotta, toteuttaen esihenkilönä  valmentavaa ja osallistavaa johtajuutta ja vieden läpi monenlaisia yrityselämän muutostilanteita. Pidin esihenkilötyöstä erittäin paljon, pääsin siinä tutustumaan työntekijöiden osaamiseen ja luontaisiin vahvuuksiin, ja oli mukavaa antaa heille mahdollisuuksia loistaa, kehittyä ja onnistua.

Mietin useamman vuoden osallistumista life coach -koulutukseen - jokin siinä kutsui minua luokseen. Välillä unohdinkin koko asian,  kunnes se nousi mieleeni jälleen. Eräänä iltapäivänä kirjamellisesti törmäsin mainostelineeseen kadulla kävellessäni. Pysähdyin ällistyneenä: mainostelineessä oli harkitsemani life coach -koulutuksen mainos! Tuo törmäys oli viimeinen “potku”, jonka tarvitsin, ja ilmoittauduin koulutukseen. En vielä siinä vaiheessa arvannut, mihin seikkailuun se minut veisi! Koulutusvuoden aikana oivalsin vahvasti, että rakastan ihmisten sparrailua ja haluan tehdä coachausta päätyökseni. Irtisanouduin pitkäaikaisesta työsuhteestani ja perustin vuonna 2013 oman yritykseni Aurinkoisen Polun. Tämä polku on vienyt minua yhä enemmän kohti omannäköistäni elämää, ja nautin suuresti tästä työstäni! Koen erittäin merkitykselliseksi päästessäni auttamaan ihmisiä tunnistamaan ja sanoittamaan omia vahvuuksiaan sekä onnistumaan omana itsenään, joko uuden unelmatyön etsinnässä tai nykyisessä työroolissa kehittymisessä. Samalla koen omalta osaltani myös vaikuttavani työelämän kehittymisessä inhimilliseen ja ihmisiä arvostavaan suuntaan.

Henkilökohtaisessa elämässäni olen kohdannut sekä menetyksiä että onnen hetkiä - kuten elämässä usein käy. Eniten minua on ihmisenä kasvattanut puolisoni kuolema nuorella iällä, sekä sitä seuranneen uusperheemme eri vaiheet. Työelämässä kasvattavimpia kohtia ovat olleet erilaisten muutosten johtaminen sekä omien tiimiläisteni irtisanominen, ja näiden lisäksi oman urani moninaiset pohdinnat ja siihen liittyvät arvopohjaiset valinnat. Unohdinko mainita yrittäjyyteni? Se vasta onkin kasvattanut minua, uskomaan itseeni ja mahdollisuuksiini.

Elämänkokemuksieni myötä luotan pystyväni ihmisenä ja coachina kohtaamaan ja hyväksymään asiakkaiden erilaisia elämän- ja työtilanteita. Coachina olen inhimillinen, läsnäoleva, hyväksyvä ja positiivinen. Minua on kiitetty kyvyistäni kannustaa ja arvostaa ihmisiä. Lisäksi valmennettavani ovat kiittäneet sopivan jämäkästä ja lempeän haastavasta valmennusotteesta, jonka myötä he ovat onnistuneet katsomaan asioita aivan uudenlaisesta näkökulmasta. Coachattavani kertovat saaneensa tapaamisistamme paljon lisää ideoita, energiaa, rohkeutta, uskoa omaan itseensä sekä tukea tavoitteensa toteutumiseen. Tärkeimmät arvoni ovat rakkaus, tasa-arvo, vapaus ja terveys, joita haluan työssäni välittää asiakkailleni: kohtelemalla ystävällisesti, arvostamalla samanarvoisena asemasta ja tittelistä riippumatta, antamalla vapauden päättää omasta elämästä, ja kannustamalla omaan hyvinvointiin. Minun kanssani tulet nähdyksi, kuulluksi ja kohdatuksi juuri sellaisena kuin olet.

Omassa työssäni aurinkoisimpia hetkiä ovat ne, kun asiakas oivaltaa omat hyvät puolensa ja ymmärtää olevansa tosi hyvä tyyppi! Vahvuutensa löytänyt, itseensä luottava ja itsensä hyväksyvä ihminen on valtavan voimaantunut ja säteilee hyvää energiaa. Tavoitteiden saavuttaminen muuttuu mahdolliseksi ja helpommaksi. Motivaatio nousee silmissä. Työni onnistumisen tärkein mittari minulle on, kun asiakas on tyytyväinen ja ryhtyy rohkeasti ja positiivisin mielin etenemään kohti tavoitettaan. Silloin on saavutettu oikeita asioita!

Koulutustaustani: 

Koulutukseltani olen KTM Helsingin Kauppakorkeakoulusta (nyk. Aalto yliopisto), jossa opiskelin organisaatioita ja johtamista. Coachingissa minulla on International Coach Federationin (ICF) hyväksymät tutkinnot MB Life Coach ja Certified Business Coach Master. Minulla on myös henkilökohtainen ICF:n Professional Certified Coach (PCC) -sertifiointi. Olen syventänyt osaamistani mm. NLP Master Practitioner sekä Positive Psychology Practitioner -koulutuksilla.