A i n a  l ö y t y y  p o l k u ,  j o t a  e d e t ä

Merja Uschanoff

Haluan auttaa ihmisiä löytämään aidon itsensä ja etenemään kohti unelmiaan


Olen uracoach Merja Uschanoff ja autan sinua onnistumaan työnhaussasi ja loistamaan nykyisessä työssäsi. 

Uskon, että ihmisessä on jo se kaikki viisaus ja vastaukset, joita hän etsii, ja coachingin avulla ne voidaan nostaa pintaan. Uskon myös, että jokaisella ihmisellä on vahvuuksia ja osaamista, ja omiin luontaisiin vahvuuksiin keskittymällä ja niissä kehittymällä, jokaisella on mahdollisuus loistaa juuri sellaisena kuin on. Ihmisen toimiessa omilla vahvuuksillaan ja voimavaroillaan aitona omana itsenään, hän pärjää hyvin niin työssään kuin henkilökohtaisessa elämässään. Kun coachingissa kohtaamme aidolla inhimillisellä tasolla ja avoimesti keskustellen, avautuu mahdollisuus saada haluttu muutos aikaan – oli se sitten omien vahvuuksien tunnistaminen, unelmatyön saaminen tai nykyisessä työtehtävässä onnistuminen.

Miten minusta tuli coach

Työskentelin aiemmin HR-painotteisissa johtamistehtävissä parikymmentä vuotta, toteuttaen esihenkilönä valmentavaa ja osallistavaa johtajuutta ja vieden läpi monenlaisia yrityselämän muutostilanteita. Pidin esihenkilötyöstä erittäin paljon, pääsin siinä tutustumaan työntekijöiden osaamiseen ja luontaisiin vahvuuksiin, ja oli mukavaa antaa tiimiläisilleni mahdollisuuksia loistaa, kehittyä ja onnistua. Muutoksissa oli hienoa nähdä, miten muutos etenee ja konkretisoituu, kun kaikki tekevät sitä yhdessä. . 

Mietin pitkään, osallistuisinko Life Coach -koulutukseen - jokin siinä kutsui minua luokseen. Eräänä iltapäivänä kirjamellisesti törmäsin mainostelineeseen kadulla kävellessäni. Pysähdyin ällistyneenä: siinä oli harkitsemani Life Coach -koulutuksen mainos! Tuo törmäys oli viimeinen “potku”, jonka tarvitsin, ja ilmoittauduin koulutukseen. Koulutusvuoden aikana oivalsin vahvasti, että rakastan ihmisten sparrailua ja haluan tehdä coachausta päätyökseni. Irtisanouduin pitkäaikaisesta työsuhteestani ja perustin vuonna 2013 oman yritykseni Aurinkoisen Polun. Tämä polku on vienyt minua yhä enemmän kohti omannäköistäni elämää, ja nautin suuresti työstäni! Koen vahvaa merkityksellisyyttä saadessani auttaa ihmisiä tunnistamaan ja ymmärtämään omia vahvuuksiaan sekä onnistumaan omana itsenään, joko uuden unelmatyön etsinnässä tai nykyisessä työroolissa kehittymisessä. Samalla koen omalta osaltani myös vahvistavani työelämän kehittymistä inhimilliseen ja ihmisiä arvostavaan suuntaan.

Ihmisenä

Henkilökohtaisessa elämässäni olen kohdannut sekä menetyksiä että onnen hetkiä - kuten elämässä usein käy. Eniten minua on ihmisenä kasvattanut puolisoni kuolema nuorella iällä, sekä siitä seuranneen uusperheemme monenlaiset vaiheet. Työelämässä kasvattavimpia kohtia ovat olleet erilaisten muutosten johtaminen sekä omien tiimiläisteni irtisanominen, ja näiden lisäksi oman urani monen monituiset pohdinnat ja niihin liittyvät arvopohjaiset valinnat. Yrittäjyyteni on opettanut minua tuntemaan vahvuutta epävarmuudessakin, uskomaan itseeni ja mahdollisuuksiini, vaikka tulevaisuus onkin jatkuvasti avoin mysteeri.

Elämänkokemusteni myötä luotan pystyväni ihmisenä ja coachina kohtaamaan ja hyväksymään asiakkaiden erilaisia elämän- ja työtilanteita. Coachina olen inhimillinen, läsnäoleva, hyväksyvä ja positiivinen. Minua on kiitetty kyvyistäni kannustaa ja arvostaa ihmisiä. Lisäksi valmennettavani ovat kiittäneet sopivan jämäkästä ja lempeän haastavasta valmennusotteestani, jonka myötä he ovat onnistuneet katsomaan asioita aivan uudenlaisista näkökulmista. Coachattavani kertovat saaneensa tapaamisistamme paljon lisää ideoita, energiaa, rohkeutta, uskoa omaan itseensä sekä tukea tavoitteensa toteutumiseen. 

Tärkeimmät arvoni ovat rakkaus, tasa-arvo, vapaus ja terveys, joita haluan työssäni välittää asiakkailleni: kohtelemalla ystävällisesti, arvostamalla samanarvoisena asemasta ja tittelistä riippumatta, antamalla vapauden päättää omasta elämästä, ja kannustamalla hyvinvointiinja omien unelmien toteuttamiseen. Minun kanssani tulet nähdyksi, kuulluksi ja kohdatuksi juuri sellaisena kuin olet.

Työssäni aurinkoisimpia hetkiä ovat, kun asiakas oivaltaa omat hyvät puolensa ja ymmärtää olevansa tosi hyvä tyyppi! Vahvuutensa löytänyt, itseensä luottava ja itsensä hyväksyvä ihminen on valtavan voimaantunut ja säteilee hyvää energiaa. Tavoitteiden saavuttaminen muuttuu mahdolliseksi ja helpommaksi. Motivaatio nousee silmissä. Työni onnistumisen tärkein mittari minulle on, kun asiakas on tyytyväinen ja ryhtyy rohkeasti ja positiivisin mielin etenemään kohti tavoitettaan. Silloin on saavutettu oikeita asioita!

Käymiäni koulutuksia

Koulutukseltani olen KTM Helsingin Kauppakorkeakoulusta (nyk. Aalto yliopisto), jossa opiskelin organisaatioita ja johtamista. Coachingissa minulla on International Coach Federationin (ICF) akkreditoimat tutkinnot. MB Life Coach ja Certified Business Coach Master. Minulla on myös henkilökohtainen ICF:n Professional Certified Coach (PCC) -sertifiointi. Olen syventänyt osaamistani monenlaisin eri koulutuksin, mm. NLP Master Practitioner sekä Positive Psychology Practitioner.